Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • #IkSupporterBelgisch: doe jij ook mee?

#IkSupporterBelgisch: doe jij ook mee?

Het lange wachten is voorbij: deze zomer mogen onze Belgische atleten eindelijk het beste van zichzelf laten zien in Tokio. En dat uiteraard volledig in Ik Koop Belgisch-stijl!

#IkSupporterBelgisch: doe jij ook mee?

Scoren met RectoVerso

RectoVerso trapt de #iksupporterbelgisch-zomer op gang met een limited edition collectie die meteen ook een ode is aan haar drie ambassadrices: gymnaste Nina Derwael, basketbalspeelster Kim Mestdagh en zeilster Emma Plasschaert.

De collectie omvat een sportbeha en een legging in onze Belgische driekleur en de subtiele print bevat de namen van de drie topatleten. De sportbeha bestaat uit een huiseigen compressiestof die flexibiliteit koppelt aan comfort en de juiste ondersteuning biedt. De legging met hoge taille staat bekend om zijn goede  pasvorm en uitzonderlijke elasticiteit. Een perfecte combinatie van sport, stijl en technologie.

En omdat sport volgens RectoVerso voor iedereen toegankelijk moet zijn, doneert het label 10% van de opbrengst aan G-Sport Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking en hen helpt te sporten en te bewegen. Wil je deze sportset ook zelf scoren? Wees er snel bij via www.rectoversosports.be

RV producten

Stralen met Caroline Biss

Het Belgische merk Caroline Biss mag dit jaar alle vrouwelijke atleten van Team Belgium kleden met een collectie van vijf outfits, bestaande uit glamourjurken en broekpakken. Steeds meer sportvrouwen besteden grote aandacht aan mode en willen zich ook goed voelen in sportkleding. Daarom streefde Caroline Biss voor deze opdracht naar een ideale balans tussen comfort, fashion en elegantie, rekening houdend met de verschillende lichaamsbouwen van de atletes. Benieuwd naar alle looks? Bekijk de videoclip van de collectie hier.

Strak in Scabal

Het herenlabel Scabal neemt de officiële aangelegenheden voor zijn rekening voor de mannelijke atleten. De combinatie van traditioneel vakmanschap, innovatieve technieken en hedendaagse materialen heeft het label in staat gesteld om kwalitatieve, comfortabele stuks af te leveren. Alvast een extra troef voor onze atleten!

Naar de overwinning met Ambiorix

Sinds november draagt Ambiorix de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van België en dit jaar mag het bedrijf zich voor de vijfde keer schoenenleverancier voor onze atleten noemen! Opgestart in 1895 te Verviers is Ambiorix doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische modewereld. Voor onze atleten werd een marineblauwe sneaker met een witte zool ontworpen voor een moderne en tijdloze uitstraling. Deze sneakers worden in de fabriek in Tongeren geproduceerd volgens de ‘Sachetto’ maakwijze dat de hoge mate van comfort en kwaliteit combineert waarvoor Ambiorix gekend is. Shop de look hier.

PrimaDonna’s naar de top

De Belgische fabrikant Van de Velde is het bedrijf achter o.m. PrimaDonna, en mag dit jaar de lingerie ontwerpen voor de vrouwelijke atleten van Team Belgium. Een perfecte pasvorm en de allerbeste ondersteuning zijn zeker ook tijdens het sporten essentieel. Het lingeriebedrijf viert dit jaar trouwens haar 100e verjaardag.

Wondergoed van The Woody Group

Bij de mannelijke atleten zorgt The Woody Group voor het ondergoed. Sinds de oprichting van het familiebedrijf in 1993 streeft het ieder seizoen naar hoogwaardige en mooi afgewerkte producten, met een frisse look & feel, excellent draagcomfort en hoog onderhoudsgemak.

Managing Director Steven Van de Velde: “De mannen hoeven zich alvast geen zorgen te maken op vlak van kwalitatief en comfortabel ondergoed. Ons ondergoed is zo zacht en zit zo lekker dat je amper merkt dat je het draagt. De elastaan zorgt voor de elasticiteit en flexibiliteit en de platte stiksels vermijden irritaties.”

Olympische pyjama’s van Woody voor je kids shop je hier.

Ik ga naar Tokyo en neem mee...

Team Belgium zal straks in stijl kunnen reizen met gepersonaliseerde C-Lite reiskoffers van nationale trots Samsonite. Sinds 1910 is het bedrijf pionier op het gebied van nieuwe materialen in de bagage-industrie. Voor deze zomer heeft Samsonite haar klassieker omgetoverd tot een extreem lichte en sterke reisgezel, een combinatie van stijl en elegantie, technologie, kwaliteit en duurzaamheid. En dankzij de binnenvoering, gemaakt uit 100% gerecycleerde petflessen, dragen onze atleten ook hun steentje bij aan een schonere planeet.  

De Samsonite Limited Edition Team Belgium koffer is exclusief verkrijgbaar in de Samsonite Store in Brussel en op www.samsonite.be

Expo Activewear in Modemuseum Hasselt

In Hasselt kan je momenteel niet alleen genieten van de #ikkoopbelgisch shoppingroute, twee van onze Ik Koop Belgisch-ambassadrices, Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée, hebben er ook een expo opgezet met het Modemuseum Hasselt over de spannende relatie tussen mode en sport. 

Modehuizen engageren zich vandaag steeds meer in lucratieve collabs met atleten en sportswearlabels. Wielershorts, hoodies en sneakers hebben de catwalk voorgoed veroverd en ontwerpers houden ervan te experimenten met technische materialen als neopreen, spandex en nylon. De inspirerende expo bevat naast heel wat sportswear ook een exclusieve sneaker corner en een nieuw digitaal kunstwerk gecreëerd door Frederik Heyman.

activewear

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.