• Home
  • Over Ik Koop Belgisch

Over Ik Koop Belgisch

De lijst met creatief talent van eigen bodem is lang en divers, en dat mag geweten zijn. Via de Ik Koop Belgisch-campagne moedigen we jou aan om Belgische werken, merken en producten te ontdekken. #ikkoopbelgisch is namelijk een optie voor elke stijl en elk budget.

Voor veel shoppers is dat niet zomaar goed nieuws, maar zelfs een heuse ‘aha-ervaring’! Met Ik Koop Belgisch willen we dan ook in eerste plaats de rijkdom aan Belgische creativiteit tonen om zo wie bewust heeft gekozen om merken van hier te kopen een handje te helpen.

Welke artiesten, designers, creatieve bedrijven nemen we hier mee?

Hoofdzetel in België

Met Ik Koop Belgisch zetten we via verschillende acties de spotlights op creatieven van eigen bodem die een product aanbieden dat je meteen kan kopen. Het gaat hier om artiesten, bedrijven of merken die deel uitmaken van de creatieve sector en die een Belgisch ondernemingsnummer hebben. Ook multibrand stores horen erbij, op voorwaarde dat hun aanbod 100% Belgisch is. Dit zijn de eerste belangrijke vereisten, maar er is meer.

(foto: in het atelier van Luc Tuymans © Bart Kiggen)

 

Creatief ontwerpproces op eigen bodem

Een tweede belangrijke voorwaarde is dat het creatieve proces voor de ontwikkeling van het product plaatsvindt in België. En daarbij moet ook sprake zijn van een écht creatief proces. Een bestaand product of voorwerp in het buitenland aankopen en hier ‘customizen’ met ready-made content is dus niet genoeg.

(foto: in het atelier van Christian Wijnants © Bart Kiggen)

 

Waarom 'Ik Koop Belgisch'?

Er bestaan heel wat platformen om Belgisch en lokaal te kopen of promoten. Waarom dan Ik Koop Belgisch? Lees hier de antwoorden op enkele kritische vragen.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.