Ik Koop Belgisch: voorwaarden

Door een plekje te claimen in onze databank, maak je het consumenten makkelijker om bij jou te kopen. Maar niet iedereen komt zomaar in aanmerking ...

Voorwaarden om in aanmerking te komen

We stellen onze databank zorgvuldig samen op basis van twee criteria:

  1. Alle merken, bedrijven of creatieven op ikkoopbelgisch.be behoren tot de creatieve sector, hebben een Belgisch ondernemingsnummer en maken een werk of product dat de consument rechtstreeks kan kopen. 
  2. Het creatieve proces voor de ontwikkeling van hun product vindt bovendien plaats in België en heeft dus een lokale culturele basis. Er moet ook sprake zijn van een echt creatief ontwerpproces. Door een bestaand product aan te kopen en te ‘customizen’ met ready-made content voldoe je bijvoorbeeld niet aan de voorwaarden.

(foto: LN Knits © Ans Brys)

Heb je een multibrand winkel of webshop?

Bied jij Belgische creatieve producten aan? Vraag de ‘Ik Koop Belgisch’-sticker aan en kleef ‘m op je winkelruit, of plaats de digitale variant op je website. Bestaat jouw aanbod voor 100% uit Belgische creatieve producten? Vraag dan snel jouw plekje aan op onze website.

(foto: Wouters & Hendrix © Ans Brys)

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.