Shoppingroute Hasselt

Met de #ikkoopbelgisch shoppingroutes kan je elke maand een nieuwe Belgische stad ontdekken! De routes bevatten een mix van winkels uit verschillende categorieën en vormen een mooie route.  First stop: Hasselt! Download of print het kaartje uit en ga op ontdekkingstocht doorheen deze stad en haar fijne Belgische winkeladresjes ❤️

1/ Juttu

Bezoek Juttu zoals je een magazine doorbladert. Laat je inspireren door de verschillende rubrieken: fashion, deco & food en kom meer te weten over de unieke mix van sterke merken en lokale initiatieven. Hier vinden ruimdenkende, positieve, hippe, kritische en bewuste shoppers hun gading.

2/ IMS

International Magazine store is een speciaalzaak in tijdschriften voor de fervente lezers onder ons. Bekijk hier wat ze allemaal in de aanbieding hebben.

3/ La Bottega

Zeg nooit zomaar ‘schoenenwinkel’ tegen La Bottega, deze veelzijdige zaak in een voormalig opslagpand biedt zoveel meer. La bottega is de créme de la créme onder concept winkels, mét een ruim assortiment aan Belgische merken. Ontdek meer hier.

4/ Marie Mèro

Marie Méro is een eigentijds modemerk dat fier is om Belgisch te zijn. Het kleedt elke vrouw, over generaties heen. Moeders, dochters en vriendinnen inspireren elkaar iedere dag, en halen zo het beste van zichzelf naar boven. Laat je hier inspireren. 

5/ Détail

De oprichters van Détail, Bob en Céline, hebben hun hart verloren aan reizen doorheen India. Daarom zetten ze Indiase ambachtslieden centraal in hun label. Alle juwelen en handtassen van de Détail-collectie zijn handgemaakt door lokale ambachtslieden in eigen Indiase ateliers. Neem hier een kijkje!

6/ 2XKadet

Veel jonge ouders die hier met hun kinderen komen winkelen, zijn hier vroeger zelf klant geweest. Daar heeft de persoonlijke aanpak alles mee te maken! Vandaag de dag zal de dochter van oprichtster Mieke of "Koekemoe" je hier met open armen ontvangen.

7/ Boekhandel Grim

Simpelweg een prachtige boekhandel! Laat je fantasie de vrije loop bij Grim. Vind hier jouw volgend leesavontuur. 

8/ Mayerline

Mayerline is een prachtig Belgisch familiebedrijf, dat niet enkel veel belang hecht aan de kwaliteit van hun kleding, maar ook de manier waarop ze gemaakt zijn en met wie de kleren gemaakt worden. Hun waarden zijn even belangrijk als de kleren zelf. Bekijk meer hier.

9/ Leen Papierwaren

Omdat geschenken geven al bij al leuker is dan er krijgen. Hier bij Leen Papierwaren vind jij jouw speciale cadeau.

10/ Les Soeurs

Les Soeurs, dat is de heilige drievuldigheid van 3 zussen met een full-time passie voor mode en sieraden. Zij verzamelen elke dag de nieuwste fashion must-haves voor jou! Maar bieden ook hun eigen sieraden- en accessoirecollectie aan met een zeer persoonlijke toets, gemaakt op Belgisch grondgebied. Ontdek het hier!

11/ Xandres

Kwaliteit en op maat gemaakt op het leven van de moderne vrouw. Xandres is een Belgisch modemerk voor elke dame die op zoek is naar stijlvolle en elegante aanwinsten in haar garderobe. Ontdek hier meer.

12/ Bruninx Design Optics

Bruninx Design Optics helpt je graag verder met je zoektocht naar die ene bril die je een klare kijk geeft, de meest comfortabele contactlenzen of een fashionable zonnebril. Vind jouw Belgische bril hier.

13/ Stijn Helsen

Gefascineerd door het ambacht dat zijn vader en zijn grootvader tot kunst hadden geperfectioneerd, maakt Stijn Helsen vandaag prachtige kostuums op maat. Je ontdekt dit Belgisch prachtmerk hier.

14/ Souad Feriani

De ontwerpen van Souad Feriani volgen niet de typische modeseizoenen. Ze zijn dan ook gemaakt om jarenlang van te genieten, in alle seizoenen. "Ik probeer gewoon de schoonheid te bevestigen die al in de vrouw aanwezig is." Ontdek het hier.

15/ OUI

Een trendy interieurwinkel voor zij die alles kennen van aesthetics. Vind jouw trendy én Belgisch meubilair hier.

16/ Julia June

Julia June heeft al jarenlang ervaring in het ontwerpen en creëren van mode voor zelfbewuste vrouwen. Elk kledingstuk is gemaakt van kwalitatieve materialen en door professionele vakmensen samengesteld. De productie zelf gebeurt ook zo duurzaam mogelijk. We laten je dan ook graag kennismaken met dit Belgisch topmerk!

17/ Filou and Friends

Nog niet kennisgemaakt met Filou & Friends? Dit Belgisch label houdt van het ontwerpen en produceren van kledij voor kleine filou's van 0 tot 10 jaar. Want net deze kleine deugnieten verdienen extra aandacht om comfortabel te kunnen spelen en groeien! Vind hier de beste (speel)kleren voor jouw filou!

18/ Wearable Stories

Wearable Stories is een Belgisch merk ontworpen door Loredana Falone. Hier gaan hoogwaardige stoffen hand in hand met eerlijke handel en duurzame mode. Loredana werkt dan ook samen met traditionele ambachtslieden op Bali en in Europa.
De collecties bestaan uit verfijnde items met mooie details, tijdloze en toch eigentijdse stukken die diverse culturele invloeden uitademen en elk een verhaal vertellen. 

19/ Hendrikshuis

Jaren geleden was Hendrikshuis een bekend oud volkscafé in Hasselt dat door de sloophamer bedreigd werd. Tot het werd omgetoverd tot wat het vandaag is: een trendy concept store waar duurzaamheid centraal staat. Check hier de vintage hebbedingen, tijdloze designspullen en unieke (tweedehands)kleding van Hendrikshuis!
 

20/ Paplou

Paplou houdt van lokale designers, en van fairtrade en eco. Maar dit is vooral een concept store vol kleding met persoonlijkheid voor hem en haar. Ontdek hier het aanbod.

Ontdek de overige #ikkoopbelgisch shoppingroutes hier!

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.