Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • 10 Belgische tips voor World Vegan Day

10 Belgische tips voor World Vegan Day

Vandaag vieren we World Vegan Day! Het spreekt voor zich dat een plantaardige levensstijl niet alleen gigantisch veel voordelen heeft voor onze dieren en planeet, maar ook voor onszelf. Veganistische merken schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond en de laatste jaren gelukkig ook meer en meer in België. Of je nu wat meer plantaardigs in je leven wilt of volledig vegan door het leven gaat: op deze Belgische merken kan je rekenen.

10 Belgische tips voor World Vegan Day

Captain Cork

Captain Cork, opgericht door Ina in 2018, maakt tassen en accessoires handgemaakt uit kurk. Dat is namelijk een diervriendelijk, duurzaam én ecologisch alternatief voor lederwaren. Bovendien oogt het materiaal echt minstens even mooi - en dat met respect voor mens, dier en natuur. Neem hier een kijkje naar hun webshop, of bezoek hun winkel in Antwerpen.

ROMBAUT

Oprichter Mats Rombaut studeerde Fashion Design in Barcelona en stond versteld van de hoeveelheid afval die de mode industrie produceerde. Hij besloot zijn eigen label op te richten en het beter te doen. ROMBAUT zag het daglicht en viel meteen in de smaak met hun unieke, luxueuze en compleet plantaardige sneakers en accessoires. Ontdek ze hier.

Go as u.r

Bij go as u.r kan je terecht voor vegan mode en beauty. Het jonge, Antwerpse merk richt zich specifiek op een actieve levensstijl, geïnspireerd door oprichtster Annelies Lambert. Zo vind je er bijvoorbeeld comfortabele activewear maar eveneens mooie basics en loungewear. Ook hun make-up en skincare is de moeite waard. Bovendien steun je met elke aankoop een goed doel. Lees hier meer.

Rand Store

Bij Rand Store vind je een breed aanbod aan duurzame, fairtrade en vegan kleding en accessoires. Zo bieden ze bijvoorbeeld ook enkele designs van Captain Cork aan. Zaakvoerder Fleur helpt je met veel plezier verder vanuit haar gedeelde liefde voor mode en natuur. Neem hier alvast een kijkje naar alle merken die ze aanbiedt.

Infantium Victoria

Infantium Victoria werd opgericht in 2014 door Julia Gaydina en Dinie van den Heuvel. Het merk maakt high-end organische en vegan kinderkleding, en kreeg zelfs de officiële goedkeuring van Peta. Of in hun eigen woorden: ‘esthetisch én ethisch’. Ontdek hier meer.

Innoscent Candles

Op zoek naar volledig vegan kaarsen? Dan zit je bij Innoscent Candles aan het juiste adres. Het Antwerpse merk gebruikt sojawas voor hun handgemaakte kaarsen. Hun unieke designs zijn dus 100% vegan, en geloof ons, ook 100% eye-catching. Bekijk hun aanbod hier.

Planeet Interieur

Ook op vlak van interieur kan je slimme, plantaardige keuzes maken. Iets waarbij Planeet Interieur je graag helpt. De online interieurwinkel wordt gerund vanuit Westmalle en biedt natuurlijke en duurzame artikelen aan die hand in hand gaan met een vegan interieur. Denk: servies, kaarsen, vazen… Klik hier voor meer info.

Stay Gold

Stay Gold is een klein boetiekje in Antwerpen waar je terecht kan voor een gecureerd aanbod aan vegan en cruelty-free producten. Oprichtster Frédérique startte de shop vanuit haar passie voor de veganistische levensstijl, en deelt dan ook met plezier haar tips en tricks. Je vindt er alles van juwelen over magazines tot plantaardige parfums. Ontdek hier meer.

Vegan Klassiekers

Er bestaan ongelooflijk veel interessante boeken over plantaardig leven en de veganistische keuken, maar dit is wel een heel relevante tip op Belgisch vlak. Veel van onze klassieke gerechten zijn namelijk op basis van vlees. Daarom schreven Lisa en Eva Wuyts dit kookboek vol nostalgische gerechten uit grootmoeders keuken, maar dan volledig vegan! Lees hier meer.

Sustainable Family

Nog een grote speler in de Belgische veganistische scène, is de Sustainable Family. Zo bieden ze volwaardige cursussen en workshops aan en hebben ze een eigen blog, podcast, webshop… Allemaal toegewijd aan een duurzaam, veganistisch leven. Recent brachten ze trouwens ook hun eigen boek uit, ‘Het Duurzame Gezin’, een wetenschappelijk ondersteunde gids boordevol tips. Kortom: interessant voor zowel beginnende als ervaren vegans. Klik hier om meer te leren.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.