Terug naar overzicht

Start Fashion Revolution week

Zoals elk jaar wil de Fashion Revolution Week consumenten én producenten wijzen op het belang van fair en duurzaam geproduceerde mode. Wij kozen alvast enkele merken van Belgische bodem die deze visie delen en je look naar een hoger niveau kunnen tillen!

Start Fashion Revolution week

Janue Brussels

In het hartje van België vind je de winkel van Céline Van den Bossche, Janue Brussels. Haar belangrijkste kijk op mode? De maatschappij aanmoedigen om een kledingstuk te beschouwen als kunstwerk, met oog op een lang leven. Bovendien zijn al haar ontwerpen vervaardigd uit overstock stoffen en gerecyclede materialen. Haar collecties vind je hier.

KSTMIZED

Wat begon als hobby om eigen kleding te upcyclen, trok snel meer en meer de aandacht. Jolien Lauwens, oprichtster van KSTMIZED toont wat de modewereld kan doen tegen vervuiling. Bij KSTMIZED bestel je unieke kledingstukken, gemaakt van stoffen overschotten en vergeten kleding. Elk stuk wordt pas gemaakt nadat jij je bestelling plaatst. Dus: geen overschot of afval, 100% upcycled én Belgisch. Bekijk hier haar unieke collecties.

 

 

Moon Games

Anse Van Gestel, brengt je de nieuwste mode met haar recent opgericht modemerk. Moon Games wil meer licht in de wereld brengen met creatieve collecties. Gelegen in Antwerpen, vind je de winkel die zich vooral specialiseert in warme truien en gerecycleerde handtassen. Van hun keuzes in materialen tot hun Belgische partners, heel de collectie is all made in Belgium en bovendien duurzaam! Ontdek hier de nieuwste collectie.

 

 

Monawie

De half Portugese, half Belgische ontwerpster Ramona Wilmes groeide sinds kinds af aan op in de modewereld. Desondanks de negatieve impact van de mode-industrie op het milieu, werd haar liefde voor mode nooit gestild. Om verandering te brengen binnen de mode-industrie richtte ze Monawie op. Bij elke aankoop wordt er een deel gedoneerd aan het goede doel ‘Parley for the Oceans’. Ben je op zoek naar tijdloze maar elegante kledingstukken? Neem dan zeker een kijkje!

 
 

Kuyckxmeers

Op zoek naar minimalistische accessoires? Kuyckxmeers heeft zeker iets in petto voor jou. Het merk werd opgericht door de architect Thomas Meers en juwelenmaker Anouck Kuyckx. Een dynamisch duo dat hun passie voor minimalisme doortrekt in hun creaties. Bekijk het hele gamma hier.

 

 

Eva Velazquez

Eva Velazquez richtte haar merk op om de levenslange kwaliteit en schoonheid van de kleding van vroeger te verbinden met onze hedendaagse trends. Van overalls tot uniformen tot casual homewear, Eva wenst een verhaal te vertellen door elk kledingstuk te vervrouwelijken en te personaliseren. Ze maakt exclusief gebruik van edele materialen en kledingstukken afkomstig uit heel Europa, waarbij oude modellen in een nieuw jasje worden gestoken. Is vintage kleding meer je ding? Neem dan eens een kijkje!

Aymara

Het koppel Yannina Esquivias en Sven Van Gucht brengt je de zachtste truien gemaakt op basis van natuurlijke stoffen! Het breiwerk wordt geproduceerd in Peru. De unieke specialiteit en vakmanschap vloeit voort uit de combinatie van Belgisch design en de buitengewone vezels van Peru. Ooit al gedacht om een trui van alpaca-vezels uit te proberen? Bekijk hier zeker de collecties!

 

 

Bonjour maurice

Kleed je kinderen ook in stijl met de duurzame creaties van Bonjour maurice. Ook Bonjour maurice draagt haar steentje bij en neemt haar ecologische verantwoordelijkheid op. Elke collectie is zodanig gecreëerd dat het 100% organisch geproduceerd, omkeerbaar is en meegroeit met je kleintjes zodat elk stuk langer mee kan gaan! Hun mooie kledingstukken voor kids vind je hier.

Isatió

Isatió is een Brussels merk dat zijn productie binnen de grenzen van de hoofdstad houdt. Hun creaties werden al snel opgemerkt in de concept store van KANAL - Centre George Pompidou Foundation. Ze streven ernaar kleding te produceren die een zo laag mogelijke impact op het milieu heeft. Geef je look meteen wat flair met deze kleurrijke must have items.

 
 

Julie Menuge

Voor internationale trends moet je bij Julie Menuge aankloppen. De op maat gemaakte kleding bestaat uit upcycled stoffen met diverse roots. Denk extraordinaire, kleurrijk gedetailleerde stoffen vol creativiteit. Vul hier je garderobe aan.

 

 

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.