Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • Ook België naar het Eurovisiesongfestival 2021!

Ook België naar het Eurovisiesongfestival 2021!

La Belgique, douze points! En niet enkel op het Eurovisiesongfestival. Voor het aanstaande Eurovisiesongfestival in Rotterdam, highlighten wij de Belgische muziek. Dit jaar met het veelbelovende HooverPhonic in de spotlight.

Ook België naar het Eurovisiesongfestival 2021!

Een stukje geschiedenis

24 mei 1956, op deze dag vond de eerste editie van het Eurovisiesongfestival in Zwitserland plaats met welgeteld zeven deelnemende landen.
Het Eurovisiesongfestival werd gecreërd door Marcel Bezençon, toenmalig directeur van de EBU (European Broadcasting Union).
Hoe kwam hij op het succesvolle idee? Marcel werd geïnspireerd door het Italiaanse Sanremo muziekfestival, de meest bekende muziekwedstrijd van Italië.
Meer dan 60 jaar later, is het muziekfestival uitgegroeid tot een wereldbekend concours waar 41 landen hun beste muzikale talenten laten horen.

Hoe kan je de muziekwedstrijd bijwonen?

Door de coronacrisis vond het jaarlijkse muziekfestival niet plaats in 2020. Voor de 65ste editie komen artiesten uit heel Europa samen in het Mediapark in Hilversum, Rotterdam. Als winnaar van de vorige editie, met het prachtige ‘Arcade’ van Duncan Laurence, kreeg Nederland het genoegen om de volgende show te organiseren. Van 18 tot 22 mei kan je genieten van de live show, met op 22 mei de grote finale. Wil je op de hoogte blijven van alle optredens? Bekijk de hele show via VRT nu of kanaal één op televisie. 

Wie is Hooverphonic?

Je kent ze waarschijnlijk: Alex Callier, Geike Arnaert en Raymond Geerts. Samen vormen zij de Belgische band Hooverphonic die al jaren de Belgische hitlijsten verovert. Dit jaar betreden zij het podium met hun hit ‘The Wrong Place’. Beluister hier

Sinds de oprichting van de band in 1995, werd Hooverphonic snel bekend voor alternatieve, melodische en elektronische muziek die meer dan één genre overkoepelt. Na jaren afwezigheid heeft Geike recent haar comeback gemaakt als leadzangeres bij de band en zal ze nu de harten van alle kijkers inpalmen. 

En wat gebeurt er op Ik Koop Belgisch?

Hou onze social media in de gaten, want wij willen van jou en jouw muzikale smaak horen! Jullie favorieten krijgen een plek op onze feed! Volg Ik Koop Belgisch op Facebook en Instagram en doe mee!

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.