Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • Ik Koop Belgisch: ook voor je mondmasker!

Ik Koop Belgisch: ook voor je mondmasker!

Op zoek naar een mondmasker dat net een beetje anders is dan de rest? Dan zit je bij Ik Koop Belgisch goed! Veel Belgische modeontwerpers, illustrators en designers gingen creatief aan de slag met mondmaskers. Van minimalistische tot de meest felle ontwerpen, je vindt in deze lijst sowieso een mondmasker naar jouw smaak. Bonus: je steunt niet alleen de Belgische labels, je steunt vaak ook een goed doel. Veel merken schenken namelijk een deel van hun opbrengst aan een goed doel.

Ik Koop Belgisch: ook voor je mondmasker!

Kaart Blanche

We kennen Kaart Blanche van hun grappige kaarten en nu hebben ze ook hilarische mondmaskers: een mondmasker met Kim Kardashian in tranen genaamd ‘cry’, ééntje met het opschrift ‘Will remove for alcohol’ en een exemplaar met toiletrollen erop. Grappig, origineel én een deel van de opbrengst gaat naar UZ Gent. 

Meer info vind je hier

CKS

Zin in een vrolijk exemplaar? Modelabel CKS heeft een hele collectie mondmaskers uitgebracht met toffe prints in de leukste kleuren. Daar bleef het niet bij, de shopkeepers van CKS maakten 500 mondmaskers om het tekort aan beschermende maskers in het ziekenhuis van Bonheiden tegen te gaan.

Ontdek de volledige collectie.

JBC

Gemaakt uit stofoverschotten van de zomercollectie lanceerde JBC een collectie mondmaskers. Waag je aan tropische prints met palmbomen of kies voor een rustigere lijntjesvariant. De mondmaskers kosten slechts 2,50 euro, waarvan 1 euro naar de vzw ’t Kietelt gaat. Deze organisatie zet zich in voor Belgische kinderen in kansarme gezinnen. 

Duik in de collectie van JBC

Mr Manchette

Mr Manchette zet zich volledig in voor de goede doelen met de productie van hun mondmaskers. Wanneer je twee mondmaskers bij de winkel koopt, schenkt Mr Manchette er één aan zorgverleners, ziekenhuizen, organisaties tegen armoede, opvoeders, kankerpatiënten … Je kan ook zelf kiezen aan welk goed doel je jouw mondmasker wil schenken. Er is nog meer: de maskers worden gemaakt in drie verschillende ateliers die personen met een beperking helpen. 

Ontdek alle fleurige ontwerpen.

Unica

Op de website van Unica krijg je de keuze uit allerlei toffe patronen voor een mondmasker. Het label creëerde hiervoor een eigen, uniek patroon. De opbrengst van de beschermende maskers gaat naar Street Nurses, een non-profitorganisatie die daklozen helpt met onder andere psycho-medisch-sociale begeleiding en hygiëne. 

Ontdek hier alle prints.

Just in Case

Maak je Just in Case-outfit af met een bijpassend masker van het merk. De mondmaskers zijn gebaseerd op de collectie SS20. Voor het Belgische merk showde Actrice Ruth Becquart, bekend van de één-reeks Over Water, de dromerige ontwerpen van het merk. 

Ontdek de volledige collectie hier

Essentiel Antwerp

Wie wordt er nu niet vrolijk van de speelse prints van Essentiel Antwerp? In één oogopslag herken je de typische stijl van Essentiel Antwerp in hun mondmaskercollectie

Je hebt al een exemplaar van Essentiel Antwerp voor slechts 15 euro. 

Charlotte Pringels

Een mondmasker uit een luxueuze stof? Het slow fashion label Charlotte Pringels biedt prachtige mondmaskers aan in zijde en linnen. Hiervoor maakt het merk gebruik van stoffen uit de vorige collecties. Bovendien gaat 20% van de winst naar Rode Kruis Vlaanderen. 

Neem hier een kijkje.

Recto Verso

Voor het sportmerk Recto Verso staat duurzaamheid op de eerste plaats. Het label maakte van stoffen uit de vorige collecties nieuwe mondmaskers. Deze hebben een waterafstotende buitenlaag (gemaakt uit elastane en nylon), een double jersey middenlaag (elastane en nylon) en een antibacteriële binnenlaag (elastane, cupron en nylon). De mondmaskers zijn wasbaar tot 60°. 

Ontdek hier de sportieve ontwerpen.

Conni Kamiski

Ook het merk Conni Kamiski biedt mondmaskers made in Brussel aan. Met deze mondmaskers vrolijk je een saaie outfit op in no time. 

Neem hier een kijkje om de volledige collectie van het Brusselse merk te ontdekken.

Ariane Lespire

De Luikse ontwerpster Ariane Lespire is vooral gekend omwille van haar accessoires en juwelen. Sinds de crisis is haar team gestart met de confectie van mondmaskers, aanvankelijk vrijwillig voor een ziekenhuis, maar nu ook voor haar klanten. Op vraag kan het masker ook gepersonaliseerd worden met je initialen. 

Meerdere maten en stoffen, aan €20 € op de website

MLS

Freelance designer voor verschillende internationale modehuizen Marie-Laurence Stevigny startte haar eigen label in 2018. De MLS maskers zijn zwart, gemaakt van antibacteriële nylon en voorzien van decoratie uit Swarovski kristal. Ze worden geleverd in een zakje uit organisch katoen. 

Neem hier een kijkje.

Edmunds

Sinds 2014 is het merk van Camille en Mathieu gespecialiseerd in accessoires voor mannen, en vooral gekend omwille van hun strikjes, dassen en boxershorts met opvallende motieven. Om de crisismaatregel wat draaglijker te maken, heeft Edmunds nu een funky mini-collectie uitgebracht die ook nog 's lokaal geproduceerd is en waarvan 10% van de opbrengst gaat naar de Koning Boudewijn stichting.

Ontdek de maskers aan €9,95 via de website.

Façon Jacmin

Sinds 2016 vormt jeans het speelterrein van Ségolène en Alexandra Jacmin. Ook voor hun maskers blijven ze trouw aan hun innovatieve esthetiek en duurzame principes.  

De modieuze maskers aan € 25 vind je terug op hun website.
 

Jean-Paul Lespagnard

De Brusselse designer en enfant terrible van de Belgische mode Jean-Paul Lespagnard zorgt graag voor verrassingen. Dit jaar creëerde hij het platform Extra-Ordinaire waar je ook zijn kledij, accessoires, decoratie-objecten en mondmaskers terugvindt.

Ontdek de maskers uit stof of wax aan €25 via het platform.

 

 

Antilope Lab

Het merk van de Belgisch-Togolese ontwerper Sanhela Teky speelt helemaal in op het artisanale. Ontworpen en geproduceerd in Luik vallen de creaties in wax op door hun hedendaagse en coole stijl. Deze zomer stelt het label ook een serie maskers voor uit de geliefde stof. 

 Je vindt de maskers uit wax aan €8 op de webshop.  

 

Jessie Lecomte

De architecturale ontwerpen van Jessie Lecomte vallen op door hun perfecte snit. Net zoals bij haar bekende kimono's, hebben de maskers een chique en artsy stijl, met grafische of florale motieven. De maskers kunnen ook op twee verschillende manieren gedragen worden. 

De maskers worden verkocht aan € 30 via de website

 

 

Valérie Berckmans

Sinds 2014 is Valérie Berckmans actief in Brussel. Deze ontwerpster werkt voornamelijk met organische materialen en vintage accessoires om zo tijdloze en duurzame kleding te produceren. Haar maskers, 100% made in Belgium, zijn beschikbaar in meerdere maten en variaties.

Vanaf €10 via de website.

Plan international

Wil je Plan International een handje helpen met acties om het coronavirus tegen te gaan in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Wil je er onderwijs-op-afstand mee ondersteunen? Koop dan de mondmaskers van tekenaars en illustrators Philippe Geluck, Eva Mouton, Chrostin en Helen B. De artiesten maakten elk een mondmasker met een vleugje humor. 

De mondmaskers worden per vijf stuks verkocht aan 50 euro.

Zin om nog meer merken te ontdekken?
Neem dan een kijkje binnen de nieuwe subcategorie "Mondmaskers" onder mannenmodevrouwenmode of kindermode
Stay safe and fashionable!

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.