Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • Internationale mannendag: 10x fantastische initiatieven door en voor mannen

Internationale mannendag: 10x fantastische initiatieven door en voor mannen

Internationale mannendag anno 2021, dat betekent het verder bevorderen van gelijkheid en het promoten van positieve rolmodellen. Iets waar wij graag aan meedoen! De uitgelezen kans om deze 10 geweldige Belgische initiatieven in de schijnwerpers zetten.

Internationale mannendag: 10x fantastische initiatieven door en voor mannen

Not a desk

Oprichter Andreas De Smedt had moeite met zich te concentreren al zittend op één plek en steevast met hetzelfde uitzicht. Hij nam dan ook ontslag van zijn kantoorjob om zich op zijn droom te kunnen storten: meubels ontwikkelen die je toelaten om de focus elders op te zoeken. Zijn Not a desk ontwerpen laten je toe om je werkdag te starten en eindigen waar je ook maar wil - een zalige vrijheid. Ontdek ze allemaal hier.

Woodwelder

Ook Woodwelder is het geesteskind van een jonge creatieveling. Seppe, lasser van opleiding, ontwierp enkele jaren geleden een wel heel origineel en uniek cadeau voor zijn moeder: een zelfgemaakte eettafel. Tijdens het proces ontdekte hij zijn passie voor houtbewerking en nadien schreef hij zich meteen in voor een cursus. Enkele jaren later maakt hij met Woodwelder prachtige handgemaakte meubels en accessoires uit hout en staal, en ontwerpt hij ook producten helemaal op maat. Bewonder zijn werk hier.

Flemmard

Nassim, een van de mede-oprichters van Flemmard, zit in een rolstoel, waardoor hij vaak met koude voeten kampt. Omdat hij nooit een voldoende warme en comfortabele oplossing vond bedacht hij samen met vrienden Guillaume en Maxime zijn droom ‘sloefen’. De Flemmard pantoffels zijn 100 % natuurlijk en worden onder andere gemaakt van alpaca- en schapenwol. De drie vrienden beweren dat hun creaties de ‘meest cosy’ pantoffels van de wereld zijn. Test het hier uit!

Studio Stoutpoep

Domien Delforge, oftewel Studio Stoutpoep, is een Belgische illustrator en staat bekend om zijn humoristische, kleurrijke en vaak expliciete tekeningen. Je kan zijn ontwerpen op de kop tikken als leuke posters, maar volg hem zeker ook op Instagram. Meer dan 100.000 volgers gingen je voor en met reden: Domien giet er regelmatig zijn rake kritiek op de maatschappij in heerlijk gevatte illustraties. Spot het hier.

Café Congé

De kledij van Café Congé is leuk, hip én duurzaam. Zo hanteren ze een zero waste policy en planten ze een boom voor elk verkocht stuk. Elk ontwerp verwijst trouwens op humoristische wijze naar ons Belgenlandje. Bekijk hun collectie hier.

Atelier185

De meerwaarde van een goed mes is niet te onderschatten. Met de unieke chefmessen van Atelier185 haal je een authentiek en ambachtelijk designproduct van topkwaliteit in huis. Clem Vanhee combineert handgesmeed damaststaal met bijzondere heftmaterialen, met als doel om van elk mes een functioneel kunstobject te maken dat ook nog eens bijzonder scherp is. Klik hier.

Joost Gevaert

Kunstenaar Joost Gevaert maakt intrigerende schilderijen, tekeningen en keramieken beelden. Zijn werk is soms poëtisch, dan weer donker, en zet steevast aan tot nadenken. Bewonder het hier.

Kristof Devos

Op zoek naar een uniek kinderboek? Dan zijn de eigenzinnige creaties van Kristof Devos een uitstekende keuze. Zijn boeken gaan vaak over relevante thema’s zoals troost en vriendschap. Kristof schrijft ze niet alleen, hij verzorgt ook zelf de illustraties. Bovendien gaat een deel van zijn opbrengst steevast naar het goede doel, waarmee hij mensen met een migratie-achtergrond, anderstalige nieuwkomers, mensen in kwetsbare leefsituaties en jongeren in de bijzondere jeugdzorg wil steunen. Bekijk zijn werk hier.

Bwaa

Bwaa begon oorspronkelijk als collectief, opgericht door Roel Goovaerts en Victor Van Rossem, maar is intussen geëvolueerd naar een platenlabel. Hun eerste release was het album ‘Zij ziet het zonnige’ van gitarist Karel Van Deun. Sindsdien brachten ze nog meer muziek uit - zij het op vinyl, cassette of digitaal -, en eerder dit jaar maakten ze zelfs een kortfilm. Bekijk hun werk hier.

Factory Balls

Bart Bonte, een solo indie game-ontwerper uit Aalter, is een man met een missie: het creëren van de ultieme puzzelgame. Zijn logische puzzelspel Factory Balls heeft maar liefst 200 levels en kan tellen als mentale training. Daarnaast zijn zijn kleurenpuzzels ook de moeite waard. Klik hier om zijn games te ontdekken.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.