Terug naar overzicht
 • Home
 • Nieuws
 • Help ons creatief talent een handje met #ikkoopbelgisch

Help ons creatief talent een handje met #ikkoopbelgisch

Ontdek hier hoe jij een hand kan toesteken, de Ik Koop Belgisch-boodschap mee kan verspreiden en zo lokaal talent een hart onder de riem steekt!

Help ons creatief talent een handje met #ikkoopbelgisch

Help ons creatief talent een handje met #ikkoopbelgisch !

Sinds 2015 zet de Ik Koop Belgisch-campagne lokaal mode- en designtalent in de kijker. Zo willen we consumenten inspireren om bewust te kiezen voor talent van hier en aantonen dat ons land heel wat te bieden heeft, voor elke budget en elke stijl wat wils. Zeker nu onze modeontwerpers, designers, kunstenaars, schrijvers, muzikanten, gamedevelopers en magazinemakers het extra moeilijk hebben, kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken.

Ik Koop Belgisch, nu meer dan ooit!

De Ik Koop Belgisch-campagne wil consumenten aanmoedigen om Belgische werken, merken en producten te ontdekken en te kopen. De nieuwe website bundelt meer dan 1.500 Belgische artiesten, designers, merken en bedrijven uit de creatieve sector die een eigen werk of product te koop aanbieden.  

Waarom zou ik Belgisch kopen?

Met de keuze voor Belgische merken, werken of producten steun je de lokale economie, maak je de dromen waar van creatieven van hier terwijl je jezelf een nieuwe aanwinst voor je interieur, kleerkast, boekenplank, muziekcollectie … gunt. 

Concreet: hoe kan jij een handje toesteken?

We hopen dat zoveel mogelijk mensen onze boodschap mee willen verspreiden en zo lokaal talent een hart onder de riem willen steken. Beschouw dit ook als het uitgelezen moment om jouw liefde voor lokaal talent te delen met de wereld, en hiermee anderen aan te sporen hetzelfde te doen.

Een handje toesteken doe je met deze 3 simpele stappen:

 1. Was je handen ;) en neem je smartphone erbij.

 2. Ofwel versier je een hand naar keuze met verf, stift, make-up … 
  Ofwel neem je een foto van je hand via Instagram Stories en voeg je onze Ik Koop Belgisch-giphy sticker toe aan je foto.

 3. Deel je foto via social media met de hashtag #ikkoopbelgisch.
  Je mag ons gerust ook taggen via Facebook of Instagram.
   

Heel wat influencers en enthousiastelingen doen al mee. Nu is het tijd om jouw handen uit de mouwen te steken! Ons creatief talent zal je dankbaar zijn 💛 

Het concept en de campagne “Help ons creatief talent een handje met #ikkoopbelgisch” kwam tot stand dankzij de enthousiaste inbreng van het communicatiebureau Duke & Grace, dat hieraan volledig uit goodwill en voorliefde voor de Belgische creatieve sector aan meewerkte. 

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.