Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • Een selectie hoeden van Belgische makelij voor #nationalhatday!

Een selectie hoeden van Belgische makelij voor #nationalhatday!

You can leave your hat on… en zeker op #nationalhatday! Een hoed maakt je outfit af en is een tijdloos item. We geven je graag de nodige inspiratie met deze hoofddeksels van Belgische makelij.

Een selectie hoeden van Belgische makelij voor #nationalhatday!

Fabienne Delvigne

Fabienne Delvigne is al meer dan 25 jaar een gevestigde waarde en maakt al sinds jaar en dag hoeden voor onze Belgische Koninklijke familie. De royalty der hoeden dus.

Shop hier haar creaties.

 

My Bob

Het kleurrijke Belgische merk My Bob gaat al 10 jaar mee en staat voor Belgische creativiteit en internationaal vakmanschap. Zo worden de panama hoeden handgemaakt in Ecuador en wordt al het borduurwerk in India gedaan. Hun hoofddeksels omvatten een creatieve reis rond de wereld.

Hun collecties vind je hier.

Hundo Mundo

Hundo Mundo biedt unieke upcycled hoeden aan die handgemaakt worden in hun Belgisch thuisatelier. Alle artikelen zijn gemaakt van tweedehands stoffen. Voor zij die een ‘groen’ hoedje zoeken.

Hun duurzame hoeden shop je hier. 

Dorothée L'a Fait

Voor wie wat fleurigs zoekt, is Dorothée L’a Fait het antwoord! Dorothée maakt zijden bloemen om te dragen in broches, accessoires en hoeden. Net zoals in de natuur is elk stuk uniek.

Een stevige portie flower power vind je hier. 

Cap'a di Carina

Cap’a di Carina heeft voor ieder wat wils! Een grote collectie zomer- en winterhoeden, petten en baretten. Laat je inspireren door de collectie voor dames, heren én kinderen of boek een afspraak in het atelier voor een hoed op maat.

Ontdek hier het volledige aanbod. 

Delphine Quirin

Delphine Quirin werkt samen met een klein team van breiers, borduursters en naaisters, waardoor ze alle productiefasen kan overzien en tegelijkertijd nauwgezet kan letten op de afwerking van haar hoofddeksels.

Warme winterhoeden van Delphine Quirin vind je hier. 

Kristof Buntinx

De Brusselse ontwerper Kristof Buntinx staat voor kleur en een vleugje extravagantie. Voor zij die willen en durven kleur bekennen met hun hoofddeksel. 

Shop deze vrolijke bucket hat hier. 

Herman Headwear

Herman Headwear creëert sinds 1874 stijlvolle hoofddeksels en dat voor het hele gezin. Petten, beanies, baretten, chapka’s en hoeden in zowel stro, vilt als leder. One brand fits all.

Bladeren doorheen het volledige aanbod doe je hier. 

Nicole Baert

Nicole Baert maakt alles op maat in haar atelier waar je zelf de kleuren en materialen kiest. Bovendien kan je ook bij haar terecht voor workshops als je zelf het creatieproces van het hoeden maken wil kennen en kunnen.

Meer info & de volledige collectie vind je hier. 

Ariane Lespire

Ariane lespire startte met ceremoniële hoeden en maakte daarna de overstap naar ready-to-wear hoeden en accessoires. Het resultaat is een originele collectie waarbij verschillende materialen gebruikt worden. Alle hoeden worden in kleine serie gemaakt en zijn dus limited edition.

Alle pareltjes voor op je hoofd vind je hier. 

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.