Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • Deze feelgood items redden je van Blue Monday

Deze feelgood items redden je van Blue Monday

Vandaag is Blue Monday, de derde maandag van januari en volgens traditie ‘de meest deprimerende dag van het jaar’. Maar niet getreurd: wij verzamelden een lijst vol leuke items en creatieve initiatieven van eigen bodem om deze dag net extra op te fleuren!

Deze feelgood items redden je van Blue Monday

Een warme lamp

Lichttherapie, maar dan design. De prachtige Pilar tafellamp heeft een kap van handgeblazen glas die om een marmeren voet is gewikkeld en belooft een instant warme gloed, waar je ‘m ook zet. Bekijk Pilar hier.

Kunst te huur

Fleur je interieur - en je humeur - op met een streepje nieuwe kunst. Dankzij Bernice kan je één keer per jaar veranderen van kunst in huis, of als je helemaal verliefd bent, kan je de kunst ook gewoon kopen. Bekijk hun aanbod hier.

Kleurrijke kledij

Kleur kan een enorme impact hebben op je gemoedstoestand. We raden je dan ook zeker aan om eens een kijkje te nemen naar de unisex kledinglijn van Stromae. Zijn ontwerpen zijn heuse comfortabele mood boosters. Klik hier.

Botanische parels

Zeg het met een bloem, maar dan in de vorm van een juweel. De botanische juwelen van Meadow Glow zijn stuk voor stuk uniek, met de hand gemaakt en bewonderenswaardig. Want wie wordt er nu niet goedgezind van de natuur? Klik hier.

Natuurworkshop

Over natuur gesproken: het Belgische bedrijf Wild Spoon biedt eendaagse natuur- en ambachtworkshops in de Condroz-Famenne. Van koken over houtbewerking tot wandelen tussen de wilde planten: ze willen mensen de gelegenheid geven om te vertragen, creatief te zijn en tijd voor zichzelf te nemen. Wij zijn alvast kandidaat. Klik hier om de opties te bekijken.

Workshop keramiek

Nog zoiets dat je heerlijk doet vertragen: pottendraaien. Het feit dat je wegwandelt met mooie, zelfgemaakte keramiek is de kers op de taart. De fijne omgeving van dit Tuin Atelier Karen helpt ook! Lees hier meer over haar workshops.

 

Felle poster

We zeiden het al eerder, maar we menen het: gebruik kleur in je strijd tegen Blue Monday. De opvallende posters van ‘bruxelles te salue fieu’ springen in het oog en toveren gegarandeerd een lach op je gezicht. Bekijk ze hier.

Prentenboek

De beeldverhalen van TIPTOE Print stralen warmte, humor en poëzie uit. De kleine Brusselse uitgeverij kiest bewust voor publicaties uit andere culturen en taalgebieden om zowel het literaire landschap als het blikveld van de jonge lezer te verruimen. Bekijk hun titels hier.

Rakata

Niets zo raak als de boodschap van Rakata: diversity meets unity. Zij het in de vorm van kleding, events of een eigen podcast (de ‘Rakatalks’), iedereen is welkom. Klik hier om het platform te leren kennen.

Avondje kijkplezier

Genoeg gehad van Blue Monday? Zin om onder een dekentje weg te kruipen in je zetel? Doe dat dan in het gezelschap van Dalton, een Belgische streamingdienst. Voor slechts € 5 per maand haal je de allernieuwste documentaires, kortfilms en wereldcinema in huis. Klik hier.

 

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.