Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • 10 x outfits om de winter te trotseren

10 x outfits om de winter te trotseren

Van koude handen tot bevroren oren en alle loopneuzen ertussenin: deze Belgische merken houden je deze winter lekker warm.

10 x outfits om de winter te trotseren

Howlin'

Bij Howlin’ kan je terecht voor alles knitwear. Van zachte sjaals tot kleurrijke cardigans, hun heerlijke, Schotse wol is perfect om in alle warmte de winter door te komen. Hun productie gebeurt dan weer 100% in België en in kleine ladingen met het oog op duurzaamheid. Klik hier om hun collectie te bewonderen.

LN Knits

Over wol gesproken: geen Belgische knitwear zonder LN Knits. Ellen begon al te breien op haar 16e en bouwde sindsdien een van de meest bekende merken van ons land uit. Elk LN Knits stuk wordt met de hand gemaakt, op eerlijke en duurzame wijze. Bekijk haar collectie hier

Imprévu

Uiteraard mag een goede, warme jas niet ontbreken in dit rijtje. Zeker niet als het er een is van het Fashion Brand of the Year 2021! Open of toe, de Bouclette maakt hoe dan ook indruk. Klik hier.

Maison Marcy

Mag het iets meer zijn? Maison Marcy maakt luxe pyjamas van de meest kwaliteitsvolle materialen. Of je nu voor matching exemplaren gaat met je partner, of je liever in de badjas van velours hult: comfort verzekerd. Klik hier.

Keepers Knitwear

Dit jonge merk is het geesteskind van Klara Finder, die als kersverse mama op zoek was naar duurzame kinderkleding op de groei. In zelfgemaakte, flexibele creaties van wol vond ze haar antwoord en meteen ook haar passie. Intussen breidde (pun intended) ze haar aanbod ook uit naar volwassenen. Klik hier.

Françoise Pendville

Belgische winter, dat is synoniem aan een occasionele regenbui. Plus, met maartse buien en aprilse grillen in het vooruitzicht voorzie je maar beter een waterdichte optie. De stijlvolle regenjassen van Françoise Pendville, beschikbaar in meerdere leuke kleuren, vouw je makkelijk op om mee te nemen in je tas. Altijd voorbereid! Bekijk ze hier.

Christian Wijnants

Niets beter dan een streepje kleur om de winter door te komen, en dan zit je aan het juiste adres bij Christian Wijnants. Zijn artisanale ontwerpen, waaronder ook prachtige knitwear, vielen al meermaals in de prijzen. Zo werd hij in 2019 nog designer of the year op de Belgian Fashion Awards. Bekijk zijn knitwear hier.

ODE TO YOU

ODE TO YOU ontstond vanuit Audré’s passie voor leer en slow fashion. Zo maakt ze elke handtas met de hand in haar Mechelse studio, en is het leer waarmee ze werkt een bijproduct van de vlees- en visindustrie. Bekijk haar klassevolle stuks hier.

Essentiel Antwerp

Where is Wally, but make it high fashion: wij zijn grote fan van deze muts met matching sjaal. Essentiel staat bekend om haar opvallende, kleurrijke designs en ook de knitwear stelt allesbehalve teleur. Neem hier een kijkje.

JBC

Familiebedrijf JBC zet niet alleen in op modieuze samenwerkingen, maar ook op duurzame oplossingen. Zo maken ze tegenwoordig gerecycleerde donsjassen voor het hele gezin. Niet alleen zijn de puff jackets lekker warm, ze zijn ook nog eens waterdicht. Ideaal om de Belgische winter door te komen. Bekijk ze hier.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.