Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • 10 Belgische must-haves voor het festivalseizoen

10 Belgische must-haves voor het festivalseizoen

Dit jaar ziet het festivalseizoen er voor ons allemaal een beetje anders uit. Het vergt wat meer voorbereiding en we moeten voorzichtiger zijn maar anders dan vorig jaar, krijgen we nu wel de kans om met een gezellige bende van live muziek te genieten. Daarom hebben wij voor jullie dé must-haves voor dit festivalseizoen op een rijtje gezet!

10 Belgische must-haves voor het festivalseizoen

1. Werchter Parklife by Tijsje Revalk

Sinds er stilletjes aan versoepelingen in de coronamaatregelen komen, duiken er hier en daar mini versies van de grote festivals op. Werchter Parklife is hier één van. Dit mini-festival bezorgde feestgangers van over heel België een geweldige tijd en dit helemaal corona-proof. Onze ogen vielen op de kleurrijke graphics die dit jaar door upcoming graphic designer Tijsje Revalk werden verzorgd. Deze jongedame werkte al eerder samen met de stad Antwerpen, Trix en Soulful Sessions onder andere.

2. Warenhuys

Met de wisselvallige zomer die we tot nu toe hebben gehad, is het van belang om op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn. Regenkledijmerk Warenhuys heeft vrijwel alles in huis dat je nodig hebt; van de klassieke regenjas tot broeken die ervoor zorgen dat jij tijdens het dansen zeker niet nat wordt. Het merk is opgericht door cycliste Maren Huysmans, uit nood aan regenkledij dat ook beweegbaar is. Deze kan je dus ook perfect dragen naar een festival!

3. Berghoff

Snel een hapje eten bij de Italiaanse tent of liever verse pannekoeken op jouw favoriete festival? Met dit reisbestekset van Berghoff kom je niets te kort. Onze voorkeur gaat uit naar zo’n sets omdat je op die manier mee de afvalberg op festivals en feestjes verkleint, maar ook omdat het heel handig is. Snel even afspoelen met water als je klaar bent en het kan terug in de siliconen hoes. Ontdek meer over Berghoff hier.

4. Live To Express

Bij Live To Express komen de vintage juwelen van de jaren 60 tot 90 terug tot leven. Dit merk draait, zoals de naam het zelf al zegt, om pure zelf expressie. Ze willen ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om zichzelf uit te drukken zoals ze willen en dit op een duurzame manier. Nog op zoek naar een statement piece voor jouw festival outfit? Klik hier voor meer LTE.

5. Oyu Studio

Oyu Studio is een studio dat als doel heeft werk creëren dat mensen verbindt. Ze werken vaak samen met creatievelingen uit heel België en de 90x90 collectie is hier geen uitzonderingen op. Voor dit project is er beroep gedaan op visuele kunstenaars, designers en curators om zijden sjaals te maken. Onze favoriet is alvast die van Amanda Duran, een appeblauwzeegroene canvas met dromerige illustratie. Wil je de designs van de andere artiesten zien, kijk dan zeker op oyustudio.com.

6. HNST

Jeans is dé ideale keuze voor jouw festival fit. Omdat het belangrijk is om op duurzame kledij in te zetten, is de keuze gevallen op Belgisch jeansmerk HNST. Onlangs haalde dit label de headlines als ‘meest propere jeans ter wereld’. De stuks worden in Europa vervaardigd en bestaan uit 56% gerecycleerd katoen. HNSt zegt het zelf over hun producten: ‘Jeans that doesn’t compromise on style, sustainability, or quality. Ontdek HNST hier.

 

7. Muze Antwerp

Muze Antwerp zet vooral in op streetwear; denk t-shirts, shorts en crewnecks. Deze pieces worden uitgebracht in allerlei pastelkleuren waardoor je ze ook makkelijk met elkaar kan combineren. Opgericht in 2021 door Cédric Huybrechts wilt Muze een bron van inspiratie zijn voor velen. In augustus wordt deze missie zelfs in een samenwerking met illustrator Isabelle Le Tutour gegoten. Klik hier om niets van de exclusieve drop te missen.

8. Obvious Outdoor

Om al je spullen veilig op te bergen, heb je natuurlijk een stevige maar compacte tas nodig. Obvious Outdoor is een merk dat minimalistisch outdoor gerei verkoopt, waaronder ook heuptasjes. Verkrijgbaar in groen maar ook beige en gemaakt uit oude scoutstenten, is de IWATO Hip pack zeker een must have voor dit festivalseizoen.

9. Crevette Records

In 2016 is platenwinkel en label Crevette Records opgericht om mensen met verschillende achtergronden te verenigen dmv hun passie voor muziek. Met een hoofdkantoor in Brussel als basis voor hun andere activiteiten, focust de winkel zich op een gecureerde selectie van nieuwe en tweedehandse platen. Wil je jouw favoriete festival album in vinyl aankopen of misschien nieuwe muziekgenres leren kennen? Ontdek Crevette Records hier.

10. Komrads

Om die dansende benen te ondersteunen, heb je stevige stappers nodig. Het bedrijf Komrads werd in 2015 gestart met 1 duidelijke missie: een duurzaam merk creëren met stevige wortels in de huidige (fashion)cultuur en tegelijk homage brengen aan de herkomst van hun product en de planeet waarop we leven. Met de ICNS collectie werden de klassieke schoenen heropgeleefd maar met meer duurzame materialen. Al wie zich geroepen voelt, kan hier klikken om meer te leren over Komrads.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.