Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • 10 Belgische kerstcadeaus voor minder dan 50 euro

10 Belgische kerstcadeaus voor minder dan 50 euro

Budget afgesproken van minder dan 50 euro? Daarmee kan je al een heel mooi cadeau op de kop tikken, zeker als je zo ook nog eens een Belgisch merk steunt! Bekijk hier al onze tips.

10 Belgische kerstcadeaus voor minder dan 50 euro

1. Broodbakvorm (Wanderful Design)

Van breien tot bananenbrood: veel van ons zochten een nieuwe hobby om zich bezig te houden tijdens de lockdowns. Ken jij een thuisbakker bij wie de liefde voor bakken is blijven plakken? Maak hun dag met deze bakvorm met voorgevormde vinnen; gedaan met schots en scheve boterhammen/stukjes cake/bananenbrood/... Klik hier.

2. Small puddle plate (Clay Club)

De puddle plates van Sigrid Volders worden stuk voor stuk met de hand gemaakt in Antwerpen. Gegarandeerd een uniek en funky cadeau. Klik hier om de verschillende opties en maten te bekijken.

3. Dim vaas (XLBoom)

Een gekleurde vaas, of een streepje kunst? De Dim is beide. De collectie wordt met de mond geblazen en is beschikbaar in verschillende kleuren en texturen. Tik ‘m hier op de kop.

4. Filmabonnement (Avila)

Hét cadeau voor een ware cinefiel. Avila is een gecureerd online platform, opgericht door Belgische filmliefhebbers, waar je terecht kan voor hoogstaande documentaires en films. Klik hier om meer te lezen.

5. Diamond Scar Earrings (Billion Avenue x Tessa Dixson x Lacuna Studios)

Deze limited edition oorbellen maken deel uit van de A/part samenwerking naar aanleiding van de heropening van het MoMu eerder dit jaar. Singer-songwriter Tessa Dixson vergezelde de collectie van een lied over de link tussen kracht en kwetsbaarheid bij vrouwen. Met andere woorden: een zeldzaam én betekenisvol cadeau. Klik hier.

6. Poster (IWNFY)

De posters van IWNFY zijn niet alleen enorm artistiek, ze betekenen ook net dat ietsje meer: de helft van hun opbrengsten gaat namelijk naar onderzoek naar dementie. Een cadeau voor een speciaal iemand. Klik hier om alle ontwerpen te bekijken.

7. Jaarabonnement Poëziekrant

Poëzie is altijd een betekenisvol cadeau. Ken je iemand die graag op de hoogte is van alles wat er reilt en zeilt in de poëziewereld? Klik hier om hen een abonnement op de Poëziekrant cadeau te doen.

8. Koffietafelboek ‘Dardennen’ (Borgerhoff & Lamberigts)

Professioneel landschapsfotograaf Bart Heirweg trok op ontdekkingstocht in de Ardennen en deelt zijn mooiste beelden in dit prachtige koffietafelboek. Het ideale cadeau voor de wandelliefhebber (en zijn we dat niet allemaal sinds de pandemie?). Klik hier.

9. Set kaarsen (Ann Vincent Studio)

Deze kaarsen van Ann Vincent Studio zijn een streling voor het oog. Hun warme, aardse tonen en zachte vormen geven de set een unieke uitstraling. Instant gezelligheid. Lees hier meer. 

10. Unisex sweater (Art BY CASH x JBC)

Voor hun allereerste upcycle collectie sloeg JBC eerder dit jaar de handen in elkaar met Brusselse kunstenaar Art BY CASH én het Mechelse circulaire confectieatelier CiLAB. Het resultaat? Onder andere deze limited edition sweater, het ideale én duurzame cadeau.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.