Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • 10 Belgische kerstcadeaus voor meer dan 100 euro

10 Belgische kerstcadeaus voor meer dan 100 euro

Soms mag het al eens wat meer zijn, en hetzelfde geldt voor onderstaande lijst. Zet je vrienden en familie deze feestdagen extra in de bloemetjes met cadeaus van deze Belgische labels!

10 Belgische kerstcadeaus voor meer dan 100 euro

1. ‘Kenji’ kimono (King Comf)

King Comf maakt bijzondere, comfortabele kimono’s. Zo ook deze ‘Kenji’, die elke outfit een prachtige upgrade geeft, of gewoon ook heerlijk gezellig is om in te loungen. Gemaakt in Europa van duurzame restpartijen van luxe stoffen. Ontdek ‘m hier.

2. Keramieken fruitschaal (Evi Radoes)

Evi Radoes maakt al haar keramieken objecten met de hand in een studiootje in haar tuin. Van opleiding is ze oorspronkelijk architecte, wat zich vertaalt in haar vormentaal. Zo zijn wij verliefd op deze minimalistische fruitschaal, hier te bekijken.

3. Arcs vaas (Muller van Severen x Hay)

De Arcs vaas is een van de objecten die Belgisch designerduo Muller van Severen dit jaar in samenwerking met Hay ontwierpen. De geschelpte randen, felle kleur en glossy afwerking maken van deze vaas een ongelooflijke eyecatcher in elk interieur. Mét of zelfs zonder bloemen erin. Hier verkrijgbaar.

4. ‘LINES’ plaid 003 (Atelier Leda)

Atelier Leda, opgericht door Gentse ontwerpster Leda Devoldere, staat voor kleurrijke designs gaande van keramiek over tapijten tot plaids. Kenmerkend is vooral het lijnwerk dat telkens terugkomt. Zo ook in deze Plaid 003 - al zijn we even grote fan van alle andere plaids. 100 % katoen, 100 % kwaliteit. Bewonder hier.

5. Ophangsysteem voor fietsen (MacMilano)

Fietsfanaat in de familie? Wat denk je van dit elegante fietsophangsysteem: met zijn afwerking in metaal en leer biedt dit systeem ondersteuning én oogt het ook nog eens decoratief. Klik hier om meer te lezen.

6. Jaarabonnement op een magazine

Van een leuk, origineel cadeau (waar je lang genot van hebt) gesproken! België heeft meerdere fantastische (e-)magazines in de aanbieding met voor ieder wat wils. Knack Weekend of Flair voor de lifestyle liefhebber, A+ voor de architectuurfanaat, Story voor de showbizzlover… Bekijk de opties hier.

7. Een ‘lichtbrenger’ lampje (Studio Pieter)

Kunstenaar/illustrator Pieter De Decker maakte deze reeks handgemaakte houten sfeerlampen in beperkte oplage, maar met een overvloed aan magie. ‘s Nachts past de illustratie zich namelijk aan in kleur en inhoud. Bovendien werd elke lichtbrenger door theatermaker en auteur Joost Van den Branden vervolledigd met een passend gedicht op de achterzijde. Bewonder ze hier.

8. ‘The Belmar Plate’ (Studio Liane Castermans)

Dit bord is de belichaming van het gezegde ‘het oog wil ook wat’. Is het nu een bord of een kunstwerk? Hoe dan ook: dit knap staaltje keramiek, handgeschilderd door Marylène Madou, verenigt schoonheid en functie. Klik hier voor meer.

9. Zijden sjaal (Babette Designs)

Niets straalt meer luxe uit dan zijde. Bedenkster Barbara tekent en schildert kleurrijke creaties, die vervolgens tot zijden sjaals worden getransformeerd. Beschikbaar in meerdere designs - deze sjaal is bijvoorbeeld geïnspireerd door de stijl van oude reclameposters! Lees hier meer.

10. Oorbel (Façon Jacmin + Wouters & Hendrix)

Deze oorbel is een elegante fusie tussen Façon Jacmin en Wouters & Hendrix’ liefde voor trompe l’oeil. Een eerbetoon aan klassieke jeanssymbolen en surrealistische referenties. Elk stuk wordt met de hand gemaakt in Antwerpen. Bekijk de hele collectie hier.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.