Terug naar overzicht

10 Belgische herfst essentials

Nu de dagen stilaan kouder en korter worden, zoeken we de gezelligheid vooral elders op. Zij het met kleur, textiel of entertainment: wij verzamelden 10 leuke Belgische merken om deze herfst extra cosy te maken!

10 Belgische herfst essentials

Axelle Vertommen

Met somberder weer en donkere avonden in aantocht is het een ideaal moment om wat meer kleur in huis te halen. De modernistische en opvallende designs van Axelle Vertommen fleuren elk interieur meteen op. De jonge, Antwerpse interieurarchitect en meubelontwerper was vorig jaar nog onze eregast op de Contemporary Design Market en freelancet momenteel voor Dries Otten. Ontdek haar geweldige ontwerpen hier.

Studio Plog

Dankzij Studio Plog haal je niet alleen sfeervolle verlichting, maar ook meteen een streepje kunst in huis. De ontwerpen van Nico Plog zijn doordacht, rijk en stralen pure warmte uit. Op tafel of aan de muur: hun eyecatcher gehalte verheft elke ruimte naar een hoger niveau. Bekijk ze hier.

Valerie Barkowski

Hul jezelf - en je slaapkamer - in het heerlijke linnen van Valerie Barkowski. Haar designs worden met de hand gemaakt in Marrakech, waar ze zelf ook woont, met het grootste respect voor de lokale ambacht. De Belgische ontwerpster is ontzettend bezig met ethiek, beter produceren en duurzaamheid, en hecht dan ook enorm veel waarde aan tijdloze producten. Jarenlange kwaliteit verzekerd. Klik hier om meer te weten.

Charlotte Thomas

Charlotte Thomas is een Belgische textiel- en grafisch ontwerper. De patronen die ze maakt zijn een resultaat van een oneindig spel met geometrische (letter)vormen. Deze patronen worden op hun beurt vertaald in verschillende designs, zoals onder meer de gelimiteerde oplage van gebreide truien. Kleren met grafische dessins zijn een grote najaarstrend, dus haasten geblazen! Ontdek haar ontwerpen hier.

By Night Creations

Over trends gesproken: ook breien is weer helemaal hot. Waarom niet zelf een warme pull breien? Voor wol kan je terecht bij By Night Creations. In deze e-shop vind je kwaliteitswol dat op natuurlijke wijze geverfd werd met planten, insecten en heel veel liefde. Je vindt er eveneens boeken, patronen en ander nuttig materiaal voor breien en haken. Klik hier.

La Femme Garniture

Als je je sjaal liever gewoon gaat kopen, is er keuze genoeg. België loopt immers over van het brei-talent. Zo ook La Femme Garniture. Hun sjaals zijn perfect voor de herfst: kwaliteitsvol, lekker warm en ook nog eens voorzien van prachtige kleuren en prints. Daarnaast maken ze ook mutsen, tassen en gezellige plaids met een subtiele vintage feel. Al hun ontwerpen worden overigens gebreeën in België. Klik hier om een kijkje te nemen.

Humbug

We zeiden het net nog, maar het is het herhalen waard: België barst van het creatief talent. Dat bewijst ook het nieuwe filmmagazine Humbug, dat vanaf oktober 2021 driemaandelijks op papier verschijnt. Boordevol terechte recensies, sterke columns en leerrijke artikels, en dat telkens mooi geïllustreerd en met zorg vormgegeven. Lees hier meer.

Woodchuck

Is er iets gezelliger dan samenkomen rond een knetterend vuur? Woodchuck oprichters Rob en Belinda vinden van niet, maar houden minder van slecht verbrand hout en rook in het gezicht. De burgerlijk ingenieur en interieurarchitecte kropen dan maar zelf achter de ontwerptafel. Het resultaat is een mooie, roestbruine, gesloten terraskachel met schoorsteen en een schone verbranding. Ontdek ‘de Woodchuck’ hier.

Alex Gabriels Ceramics

Na een herfstige boswandeling of gewoon ‘s avonds in je zetel: een warm drankje zorgt voor instant comfort. Zeker als het dan ook nog eens in een prachtige keramieken tas geserveerd wordt. Het werk van Alex Gabriels is zelfs meer dan prachtig te noemen. Van de minimalistische ontwerpen over de aardse tinten tot de imperfecte afwerkingen: elk stuk wordt met liefde bedacht en gemaakt in haar al even bewonderenswaardige atelier. Meer info vind je hier.

Parfi

Last but not least: een goede paraplu. Een niet te onderschatten ‘luxe’ in het tussenseizoen, maar België kennende, heb je er eigenlijk best altijd een op zak. De paraplu’s van Parfi zijn sterk, kwaliteitsvol en beschikbaar in verschillende designs. Perfect om deze herfst goed voorbereid in te gaan. Hier kan je een kijkje nemen - inclusief wind test!

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.